Η Αμαλία έχει μεγαλώσει στη Γερμανία και έχει αποφοιτήσει από το Γενικό Λύκειο του Lüdenscheid. Είναι απόφοιτος του Τμήματος  Κοινωνικής  Θεολογίας και φοιτήτρια του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Αμαλία δραστηριοποιείται στον τομέα της μετάφρασης, επιμέλειας κειμένων και διερμηνείας, με εμπειρία άνω των είκοσι ετών στους γλωσσικούς συνδυασμούς ελληνικά-αγγλικά και ελληνικά-γερμανικά και το αντίστροφο. Στον τομέα της μετάφρασης έχει συνεργασθεί με πληθώρα μεταφραστικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ασχολείται με τη μετάφραση βιβλίων, άρθρων και παρουσιάσεων, με έμφαση στον εκπαιδευτικό τομέα. Στον τομέα της διερμηνείας, έχει αναλάβει και επιτυχώς φέρει εις πέρας διερμηνείες από την ελληνική προς την γερμανική και το αντίστροφο για υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκπροσώπους του ελληνικού κράτους και αξιωματούχους των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικώς αναφέρεται ότι έχει τελέσει καθήκοντα διερμηνείας για την Καγκελάριο της Γερμανίας το 2015, για το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών το 2018 και το 2019, καθώς και για το για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το 2015.

Παραδίδει μαθήματα γερμανικής και αγγλικής γλώσσας και αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών, σπουδαστών και ενηλίκων για τις εξετάσεις για απόκτηση πτυχίου πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Από το 2011 ως το 2019 παρέδιδε μαθήματα γερμανικής γλώσσας σε υπαλλήλους στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Παρακολουθεί δε συνεχώς σεμινάρια μετεκπαίδευσης καθηγητών.